pH-Enzym

Pris:
240 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1756261
Delbetala från 14 kr/mån Mer info
Antal:
pH-Enzym
Hjälper kroppen med matsmältningen och främjar näringsupptag. 
Om naturliga matsmältningsenzymer
Hur fungerar enzymer?
Enzymer är ämnen som fungerar som katalysatorer i kemiska processer i kroppen. En del forskare kallar dem därför ”livets gnistor” eftersom de sätter igång så många viktiga processer. När du äter eller dricker är det just enzymerna som sätter igång processen som bryter ner det du får i dig. Enzymer bryter ner proteiner, fetter, fibrer, kolhydrater och olika sockerarter. Därmed påverkas näringsupptaget både ur kosten och andra kosttillskott.  

Den mat vi äter är industriproducerad, processad och steriliserad med konserveringsmedel och tillsatser. Ofta har den varit fryst. Det gör att den inte innehåller tillräckligt med enzymer som behövs för att magen och tarmarna ska kunna smälta maten ordentligt. Olika system i kroppen måste arbeta extra hårt samtidigt som vi inte får i oss all den näring som vi borde få. 
Varför kan extra enzymintag vara viktigt?
Kroppens matsmältning tillhör en av de viktigaste funktionerna hos oss. Med stigande ålder försämras vår förmåga successivt att smälta maten tillräckligt. Forskare i USA menar att för varje decennium som du blir äldre från det du har fyllt 20 år så tappar man i genomsnitt 9% av sin matsmältningsförmåga. Har man fyllt 50 år har man därmed tappat i genomsnitt 27 % av sin matsmältningsförmåga om man är frisk. Är man sjuk förlorar man sannolikt matsmältningsförmågan i snabbare takt.

Tarmslemhinnans celler byts ut var tredje till var fjärde dag. Det innebär att tarmslemhinnan ständigt behöver näring för att bygga nya celler och fungera bra. En väl fungerande matsmältning är därför förutsättningen för att magen skall må bra. Detta gäller såväl barn som äldre personer. Får inte tarmslemhinnan den näring den behöver kan det leda till läckande tarm, d v s tarmslemhinnan läcker igenom för stora och onedbrutna partiklar från maten vilket i sin tur ställer till problem för hälsan.
Tips:
Obearbetad mat, såsom råkost – eller det man idag kallar ”levande föda” - är naturligt enzymrika och kan därför snabbare och lättare hjälpa kroppen att tillgodogöra sig alla nödvändiga delar. För dig som äter mat, dryck eller kosttillskott som varit fryst, blivit industriellt bearbetad och processad mm., kan matsmältningsenzymer vara ett bra komplement för att få matsmältningen att fungera optimalt.
Vad du använder våra matsmältningsenzymer för;
Vid alla typer av matsmältningsbesvär, uppkördhet och gaser
Vid vissa typer av födoämnesallergier
Vid hudproblem
För att motverka åldrande och degenerativa åldringsprocesser
Vid näringsbrister
Vid psykisk och fysisk stress
Vid intag av raffinerad och lagad mat
Vid oregelbundna måltider och snabbmat
Vid stort intag av koffein- och alkoholhaltiga drycker
Vid ansträngande motion och kraftig svettning
Enzyminnehåll per kapsel;
Proteas 3.0 (pH=3.0) 25 SAPU
Proteas 4.5 (pH=4.5) 42 000 HUT
Proteas 6.0 (pH=6.0) 7 250 HUT
Amylas 7 200 DU
Glukoamylas 30 AGU
Invertas (sukras) 300 SU
Alfa-galaktosidas 125 GalU
Diastas 250 DP
Laktas 350 ALU
Lipas 575 LU
Cellulas 525 CU
Fytas 6.5 FTU
Xylanas 200 XU
Hemicellulas 250 HCU
Gör så här: 
1–2 kapslar pH-enzym till varje måltid eller 3ggr/dag. 
Enzymerna kan även strös på maten.
En förpackning av enzymer innehåller: 
90 vegetabiliska kapslar.
Fyllnadsmedel i enzymkapslar: 
Riskli.