Om pH-balans
Bakgrund
Grundaren till pH-balans, Kurt Sandvik hade tills han var runt 45 år en mängd relativt vanliga obalanser i kroppen, såsom migrän, allergier, ryggskott med mera. Men det mest påfrestande var hans psoriasis och psoriasis artrit som med åren bara blev värre och värre – trots att han var en flitig gäst inom sjukvården. 1987 upptäckte Kurt att han förmodligen var försurad och började då att med olika sorters kalk försöka basgöra sig för att se vad som skulle hända om han ändrade på pH-värdet i kroppen. Inom ett par månader blev han av med psoriasisen på huden och inom två år var också artriten borta.
Kurts kroppsliga förändring ledde till att människor runt honom förstås blev intresserade och också ville prova. Det intresse för det viktiga pH-värdet och naturens läkedom, som väckts både hos Kurt själv och hos släkt och vänner ledde så småningom till att han 1989 startade pH-balans. Redan på 60-talet hade Kurt blivit bekant med bland annat syra-/basbalansen och nässlans goda egenskaper, men nu såg han till att förkovra sig inom en mängd olika hälsoområden såsom homeopati, örtlära, anatomi och näringslära. Utifrån detta, men kanske till största delen utifrån sin egen erfarenhet, det vill säga genom att äta sig igenom den ena kalkblandningen efter den andra, skapades så pH-kalk® – en kalcium-/magnesium-karbonat i perfekt balans för att basgöra kroppen på ett bådenaturligt och skonsamt sätt – helt på kroppens egna villkor.
 
Nutid
Efter 21 års verksamhet gick Kurt Sandvik i pension och i januari 2009 tog Sara Karlsson - efter 8 år som lärling och anställd - över pH-balans. Om du ringer är det i första hand till henne på Göteborgskontoret du kommer. Är hon är upptagen så kommer du till Marcus Schelin som är stationerad på kontoret i Stockholm. Marcus blev under hösten 2009 delägare i pH-balans. Det är också Marcus du träffar på Krokvägen i Nacka – Stockholmsfilialen. Vill du besöka oss på huvudkontoret finns vi på Sörhallskajen i Göteborg (se fler uppgifter under "kontakta oss").
Sara Karlsson är förutom VD i företaget även en välbokad föreläsare kring hälsa och kroppens biokemi. Håll utkik under "Nyheter" för nästa event.
 
GRUNDVÄRDERINGAR
Våra växter är så långt det är möjligt vilda och inte odlade
Inga förvanskningar - bara skonsam rengöring, torkning & malning
Att använda varor som så långt som möjligt finns i vår egen natur
Så korta transporter som möjligt - det mesta finns här omkring oss
Ger man det kroppen behöver i grunden, det vill säga en bra biokemi, 
med pH-värde/mycket näring, så läker kroppen sig själv i de flesta fall

pH-Djurkalk
Vår pH-kalk för djur är av dokumenterad livsmedelskvalitet, och innehåller endast bergmineraler tagna ur naturliga kalkgruvor belägna inom Europa. Inga tillsatser av syntetiskt tillverkad magnesium är adderade. Den är dessutom rengjord från kolsyra och föroreningar och därmed befriad från både lukt och smak. 

Observera att kalkblandning för djur endast skall konsumeras av husdjur och gårdsdjur. Den innehåller för lite magnesium för att passa människor, och skulle på sikt kunna orsaka magnesiumbrist.
 
Produktegenskaper
Denna basiska djurkalk är främst till för avsyrning med hjälp av karbonater som neutraliserar överskottssyror/gifter, men har också fördelen att den tillför kalcium & magnesium på djurkroppens egna villkor. Det senare skiljer den från flertalet andra kalkprodukter som är syrabundna och tvingar in dessa ämnen.
 
Användning 
Många innekatter, hundar, vilda och tama fåglar, grisar, hästar och andra djur vi lever nära är försurade, vilket yttrar sig i att dom är stela och ömma samt dör alldeles för tidigt.

Tandsten, höftledsproblem, grå starr, dålig pälskvalitet, eksem, humörsvängningar, kramper, värk och många andra åkommor kan till stor del bero på djurens inre syra/basbalans, och brist på vitalämnen på grund av för mycket maskinfabricerad föda, som exempelvis pellets och konservburksmat. En hund i frihet gnager på ben, och en katt sätter i sig mängder av skelett via olika gnagare, till exempel råttor och möss. På så vis får både hund och katt i sig massvis med kalcium. Genom att ersätta detta
med ett basiskt kalktillskott kan vi återställa balansen i våra tamdjur.
 
Innehåll 
Kalcium och Magnesium.
 
Kuriosa
Dosering: Ge djuren ca 1 tesked pH-djurkalk per tio kilo kroppsvikt dagligen. Blanda i vattnet och/eller maten. Tillsätt också gärna andra kosttillägg, till exempel antioxidanter från nässla, nypon, blåbär, samt kallpressad linfröolja.