Skip to content

Freeform Dressyr

Freeform Dressyr är som de andra sadlarna uppbyggd med en bas av helgjuten tryckavlastande foam. Ett säte som fästs med kardborre och stigläder som går att justera steglöst fram och bakåt för att få bra sits. Finns att få i kalvskinn ( i valfri färg).

Denna sadeln har ett långt och stort knästöd och passar främst för dressyr ridning. Det är också det sätet som är mer uppbyggt så
det blir en smalare sitts vilket passar de med höftproblem som inte kan sitta så brett. Går att kombinera med andra säten
självklart.

Freeform Dressyr 3
Freeform Dressyr Dressyrbas med Trailsäte
Freeform Dressyr Trailsätets smala midja
UTFORSKA

Här ser du dressyrbas med trailsätet och trailsätets smala midja.

Nya Freeform Dressyr, Trail/dressyr och Freeform Maremma

Nu har det kommit en helt ny dressyrsadel från Freeform som bygger på en liten bas utan kåpor och ett dressyr säte med kåpor på. Denna sadel blir otroligt nära kontakt med skänklarna mot hästen. Stiglädren blir under kåpan men går att få en slits för att ha stiglädren över kåpan om man önskar det. Sätet är mycket likt trailsätets bakvalv som är superskönt och du får en perfekt dressyrsits med mycket stöd i bak.

Nya dressyrsätet
Nya dressyrsätet
Trailsätet med nya dressyrkopor
Trailsätet med nya dressyrkopor
Vacker färgkombination
Vacker färgkombination

Freeform Maremma

Maremma är ett smalt öppet säte som är mycket rymligt med vadderade kåpor! Basen till Maremma sätet heter Evulution men går också bra att ha endurobasen eller någon annan bas som inte har kåpor. Sätet är mycket smalt skuret för smalare sits och kåporna är lätt vaderade med stora knästöd.

Snygg Maremma
Snygg Maremma
Vadderade kåpor
Vadderade kåpor
Marremma i Vintageskinn
Marremma i Vintageskinn
Tunn Evolution bas
Tunn Evolution bas
Evolution basen
Evolution basen