Skip to content

Freeform bomlösa sadlar

Jag säljer sadlar från Italien av märket Freeform. Dessa sadlar är uppbyggda med en bas i helgjuten foam som gör att trycket fördelas över en större yta än på andra bomlösa sadlar. Detta gör att de är sköna, följsamma för hästen och stabila för ryttaren.


Du kan bygga din egen sadel genom att fritt kombinera olika baser och säten med varann och de justerbara panelerna anpassas till att passa just din häst. Sadlarna låter din häst att ta ut steget, röra sig genom hela kroppen i alla gångarter och bygga upp sina muskler under sadeln. Sadlarna är mycket lätta ca 5kg och av mycket bra kvalitet som håller. 

Alla modellerna (utan western) finns i längderna 46 cm, 51cm och 56 cm, tänk på att ju längre sadel desto mer tryckavlastande. Sadeln passar din lilla och din stora häst oavsett om hästen ändrar form så passar den ändå!
Dessa sadlar är även uppskattade av hästar med sadeltvång och vissa ryggproblem då de inte finns något som är hårt i eller som kan trycka ”fel”.

friskahästen

Freeform – bomlös sadel av högsta kvalitet!

Den är mjuk och flexibel men stabil tack vare fyllningen av tryckavlastande foam som är helgjuten i hela sadelbasen. Den går att få efter de flesta önskemål då vi har direktkontakt med tillverkaren och du har i regel din sadel 6-8 veckor efter din beställning om det inte är semester eller röda dagar.

Alla sadlar utom western finns att få i tre olika längder standard 56 cm, short back 51cm och extra short back 46 cm och finns 15″ till 19″ sitsar.
Sadelgjordsstropparna sitter i breda band i ett V så trycket fördelas över hela sadeln när du spänner gjorden och stiglädren går att flytta steglöst med kardborre under hela sätets längd vilket gör att du kan få bästa tänkbara sits.

Western finns att få i två längder 62 cm eller 70 cm lång och gaffeln finns i fyra olika bredder small, medium, large och x-large. Paneler finns att sätta under alla sadel modeller och är för extra avlastning för ryggraden ex. om du väger över 80 kg eller om hästen inte har tillräckligt med muskler på ryggen som lyfter sadeln från ryggraden även när du sitter i sadeln. Alla sadlarna finns att beställa i olika färger som du kan se under tillbehör.

Du kan lätt beställa en provsadel i webbutiken och prova själv i 7 dagar hemma eller komma till mig så hjälper jag dig att få rätt modell. Sadelprovning hos mig kostar 800 kr.

Ring eller maila oss för frågor och beställning!